Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΔΡΑΣΗ ΤΗΛΕΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ




Έργο συνολικής δημοσίας δαπάνης 407.000,00 ευρώ προκηρύσσει ο Δήμος Ηρακλείου με τίτλο «Δράση τηλεφροντίδας και πρόνοιας στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής». Το έργο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ κατά 80% και 20% από εθνικούς πόρους.
Εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου να βελτιώσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας, (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ κτλ) να εξοικονομήσει πόρους με τη χρήση νέων τεχνολογιών και να ενεργοποιήσει τις νέες αρμοδιότητές του στο πλαίσιο το Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας.Πιο συγκεκριμένα αφορά στην ανάπτυξη συστημάτων τηλεμετρίας ιατρικών & βιολογικών παραμέτρων, Φακέλου Υγείας Δημότη κι ενημερωτικού δικτύου για την στήριξη δράσεων προληπτικής ιατρικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη χρήση της τηλεματικής και των νέων τεχνολογιών θα ενισχυθεί ο θεσμός Βοήθεια Στο Σπίτι με παρακολούθηση των δικαιούχων, φροντίδα και δικτυακή διασύνδεση με τα Δημοτικά Ιατρεία σε συνεχή βάση για περιπτώσεις πίεσης ζαχάρου κτλ, δημιουργία στα ΚΑΠΗ κέντρων προληπτικής ιατρικής και σύνταξης βάσης δεδομένων με συνεχή καταγραφή και αξιολόγηση παθήσεων και συμπτωμάτων με χρήση φορητών συσκευών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου