Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Τηλεφροντίδα ασθενών στη Θεσσαλία


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Αθανάσιος Τσάτσος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  Καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Κων/νος Γουργουλιάνης, ο Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Φίλιππος Τρυποσκίαδης, ο Αναπλ. Καθηγητής Ενδοκρινολογίας κ. Γιώργος Κουκούλης, η Λέκτορας κ. Αλεξάνδρα Μπαργιώτα, ο Λέκτορας κ. Γρηγόριος Γιαμούζης, οι ιατροί πνευμονολόγοι, η κα Ελένη Καρέτση, η κα Θεοδώρα Κερενίδη και ο υπεύθυνος εφαρμογών e-health της e-trikala A.E. του Δήμου Τρικκαίων, ιατρός κ. Γιώργος Δαφούλας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τηλεφροντίδα εκατοντάδων ασθενών από τις αρχές του 2011, στην κεντρική Ελλάδα, και το ύψος της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης αναμένεται να φτάσει τα 7 εκατ. ευρώ για τους 21 συνεργαζόμενους φορείς, συνολικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα επιλέγονται από 1/2/2011 ασθενείς με χρόνια νοσήματα (όπως χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, υπέρταση) από τους θεράποντες ιατρούς της 5ης ΥΠΕ με κριτήριο την ανάγκη εντατικής παρακολούθησης και ρύθμισης της θεραπευτικής αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου