Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Να ανοίξει ο ξενώνας καρκινοπαθών στην Πυλαία





Την άμεση λειτουργία του ξενώνα καρκινοπαθών στην Πυλαία ζητεί η Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδος. Όπως ξεκαθαρίζει, ο ξενώνας μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προσλήψεις, έξοδα και κρατικά κονδύλια, αλλά βασιζόμενος στον εθελοντισμό, όπως ισχύει σε παρόμοιους ξενώνες του εξωτερικού.


Ταυτόχρονα, καταγγέλλει ότι όλα όσα ακούγονται για ετήσιες δαπάνες λειτουργίας του ξενώνα ύψους 900.000 ευρώ είναι η αιτία που παραμένει κλειστός. Επιπλέον, η Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδος απορρίπτει τη νέα πρόταση της Αντικαρκινικής Εταιρείας για την ανάληψη της διαδικασίας από το νοσοκομείο “Θεαγένειο” με επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων για τη φιλοξενία των καρκινοπαθών, διότι απλώς δεν χρειάζεται.
“Όλοι όσοι περνούν την πόρτα ενός ξενώνα καρκινοπαθών, γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπαίνουν ούτε σε νοσοκομείο ούτε σε ξενοδοχείο. Δεν έχουν απαιτήσεις νοσηλείας ούτε ξενοδοχειακών παροχών. Οι συνοδοί των καρκινοπαθών απέδειξαν και αποδεικνύουν ότι μπορούν να περιποιούνται τους ασθενείς και να εκτιμούν τον χώρο που τους φιλοξενεί, να τον διατηρούν καθαρό και να τον παραδίδουν όπως τον παρέλαβαν”, τονίζει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Ελλάδος Περσεφόνη Μήττα.
Εξάλλου, θέση της Ομοσπονδίας είναι στον ξενώνα της Πυλαίας να μη φιλοξενούνται παιδιά με καρκίνο. Κι αυτό, διότι για τη φιλοξενία των παιδιών αυτών έχει ήδη διατεθεί από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος, στον οποίο υπάρχει και η δυνατότητα σίτισης, στο κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου